CONNECT - Praktijk voor Natuurgeneeskundige Therapie

Voice dialogue.


Voice dialogue is een methode die afkomstig is uit de Psychologie. De werkvorm gaat uit van het idee dat je als mens uit verschillende delen of "subpersonen" bestaat. 

We kunnen onszelf zien als een bus, waarin de verschillende delen van ons zitten. Wie aan het stuur van de bus zit, oftewel, welk deel zich op een bepaald moment laat zien, is afhankelijk van de situatie. Soms is het dat deel van ons die ervoor zorgt dat we de dingen gedaan krijgen. Maar op een ander moment is het misschien het kritische deel in ons, wat commentaar heeft op iets wat we zeggen of doen.Ben jij bijvoorbeeld al 'to-do-lijstjes' aan het maken, nog voordat je 's ochtends opgestaan bent? Of trek je je terug en blijf je op de achtergrond in gezelschap? Bekritiseer jij jezelf of het werk wat je geleverd hebt? Klap je dicht als iets of iemand je raakt en weet je dan niets meer te zeggen? Gaat het vanzelf en kom je er maar niet achter waarom dat zo is? 

Dan is Voice Dialogue een goede oefening die je inzicht kan geven in hoe en waarom jij reageert op situaties zoals jij dat doet.